Over eenPassiefInkomen

Hallo, ik ben Ruud en met eenPassiefInkomen.nl neem ik je mee op mijn weg naar een passief inkomen. Onderweg deel ik al de stappen die ik neem en de ervaringen die ik op doe om mijn einddoel te bereiken: miljonair worden en financieel onafhankelijk zijn!


Volg eenPassiefInkomen.nl op Youtube, Instagram, Facebook of via de nieuwsbrief om geen informatie meer te missen.

Het begin

2017 was het jaar dat eenPassiefInkomen.nl echt begonnen is. Ik was al enkele jaren bezig met informatie verzamelen en vooral ook veel Youtube video's kijken over online geld verdienen en financieel onafhankelijk worden. Maar ik deed er vervolgens niets mee. Tot 2017 dus, want op 12 augustus 2017 maakte ik mijn Youtube kanaal aan en op 26 november 2017 postte ik mijn eerste video!

Youtube

Ik startte mijn eigen Youtube kanaal omdat ik vond dat er nog te weinig informatie te vinden was voor Nederlanders die financieel onafhankelijk willen worden. Veel informatie was Engelstalig en ook niet van toepassing op Nederlanders omdat wij hier andere wet- en regelgeving hebben.

In plaats van met een blog beginnen -dat kwam later- begon ik met Youtube. Video werd steeds populairder en de doelgroep die ik wilde bereiken was te vinden op Youtube. Op deze manier kon ik al vrij snel domineren op Youtube met de onderwerpen persoonlijke financiën en beleggen.

Investeren in de toekomst

Tot eind 2018 heb ik mijn eigen winkel gehad. Maar hier lag niet mijn toekomst. Het salaris was prima met ongeveer 45.000 euro bruto per jaar maar het kostte me veel tijd (werkweken van 60+ uur) en groei was beperkt tenzij ik er veel tijd en geld in zou investeren.

De keuze om mijn winkel te sluiten en in loondienst te gaan was gericht op de lange termijn. Ik zou er namelijk in salaris op achteruit gaan maar juist wel meer vrije tijd door krijgen. Vrije tijd die ik kon investeren in eenPassiefInkomen en dus ook echt in een passief inkomen opbouwen.

Dat bleek al vrij snel een goede keuze te zijn geweest want in 2019 heb ik ongeveer 60.000 euro bruto verdiend. En dat terwijl ik het volledig jaar in loondienst was met 38 uur per week.

Investeren in de toekomst
TIP Beginnen met geld beleggen en verdienen? Bekijk mijn aanbevelingen voor een goede start!