Jouw toekomst begint vandaag. De plannen die je vandaag hebt en de stappen die je neemt zijn de basis voor jouw toekomst. Op het gebied van financiën is een budget waarschijnlijk het belangrijkste voor je toekomst. Waarom? Een budget zorgt namelijk voor inzicht en kan ook als een planning dienen voor jouw toekomst. We willen snel beginnen aan onze nieuwe, betere toekomst en dus willen we zo snel mogelijk een budget/begroting maken.

Kijk jij liever een video dan dat je leest? Dit artikel wordt ook behandeld in de video onderaan deze pagina!

Google Docs – Spreadsheets

Wil je een budget en begroting maken zonder gebruik te maken van Google? Scroll dan verder naar beneden!

Waarschijnlijk ben je wel bekend met Google Docs, dan mag je deze alinea overslaan. Ben je nog niet bekend met Google Docs dan volgt hier een kleine introductie. Google heeft een online service genaamd Google Docs dat je kunt vergelijken met Microsoft Office (of Office 365 tegenwoordig). Dit houdt in dat je online via je Google account documenten, spreadsheets en presentaties kunt maken (in de cloud). Het enige dat je nodig hebt is internet en een Google account.

Een screenshot met verschillende voorbeelden van bestanden in Google Docs Spreadsheets.

Wanneer je inlogt op je Google Docs kun je doorklikken naar Spreadsheets. Dit is zeg maar het Microsoft Excel waar je berekeningen en formules kunt gebruiken. Dat is precies wat we nodig hebben om een budget te maken! Nog leuker is het dat Google al een voorbeeld van een begroting en maandbudget heeft klaarstaan. Met slechts 1 simpele klik wordt het bestand voor je gemaakt en kun je beginnen.

Een screenshot van een gedeelte van de samenvatting van het budget (jaarbegroting)

Liever een budget zonder Google?

Het kan zo zijn dat jij wel een budget, of begroting, wilt hebben maar dat je dit zonder Google wilt doen. Het gaat namelijk toch om je persoonlijke financiën. Dan zijn er twee opties. De eerste is dat je inlogt bij Google, het document zoekt en vervolgens opslaat op je computer om het dan pas te bewerken en niet meer online op te slaan.

Een betere opties is om gebruik te maken van het formulier hieronder. Dan stuur ik je de bestanden toe per e-mail en kun je direct beginnen. Wat het nog beter maakt is dat je op die manier ook automatisch bent aangemeld voor de ‘eenPassiefInkomen.nl nieuwsbrief’ en wel specifiek voor de categorie ‘budget’. Dit betekent dat jij alleen relevante informatie ontvangt als ik iets te melden heb over het budget. En wil je dit niet? Dan kun je je eenvoudig afmelden met 1-klik. Ik stuur geen SPAM maar alleen berichten om jullie écht te helpen 🙂

Natuurlijk kun je in de e-mails ook aangeven dat je interesse hebt in andere onderwerpen, zoals beleggen/investeren of passief inkomen, zodat je op die manier ook die informatie ontvangt. Zoals gezegd geef je zelf aan waar je interesses liggen en zul je alleen relevante informatie ontvangen.