Aanbevolen: FlatEx

Europese broker die sinds 2019 in Nederland beleggen zonder transactiekosten aanbied.

UPDATE Flatex gaat transactiekosten rekenen vanaf 1 juni 2020 voor alle diensten behalve CFDs. De kosten bedragen € 3,90 per transactie.
Beleggen tegen lage tarieven of zelfs kosteloos met DEGIRO Kernselectie.  Klik hier om naar DEGIRO te gaan

Waarom ik FlatEx
aanbeveel aan jou!

Graag licht ik toe waarom ik FlatEx aanbeveel, want alleen de producten/diensten die ik zelf gebruik of waar ik echt in geloof verdienen het om aanbevolen te worden op deze website!

Tarieven

FlatEx biedt de mogelijkheid om te beleggen zonder transactiekosten. Hierdoor bespaar je al snel enkele euro's per aan- of verkoop.

Aanbod

Aangezien FlatEx een in Duitsland gevestigd bedrijf is, kunnen zij meer/andere aandelen en producten aanbieden. Het is dus een goede aanvulling op het Nederlandse aanbod.

Aandachtspunten

Omdat FlatEx een Duits bedrijf is, hebben zij te maken met andere wet- en regelgeving. Aangezien deze afwijkt van Nederland hierbij enkele aandachtspunten wanneer je klant bent bij FlatEx:

 • TradeGate

  FlatEx maakt gebruikt van het Duitse handelsplatform TradeGate om orders te verwerken. FlatEx speelt jouw order door aan een bedrijf dat vervolgens jouw order verwerkt. FlatEx ontvangt een vergoeding voor het doorzetten van de order en dit is een van de verdienmodellen die ze hebben om beleggen zonder transactiekosten aan te bieden.

 • Order plaatsen

  Limiet Order:

  Omdat FlatEx gebruikt maakt van het handelsplatform TradeGate is het verstandig om elke order als ' limiet order' aan te merken. Hierdoor kun je een maximale aankoopprijs (limiet) bepalen die je bereid bent te betalen voor het aandeel.

  Openingstijden:

  Het handelsplatform TradeGate heeft ruime openingstijden, maar het is verstandig om de tijden van de beurs waar het origineel op verhandelt wordt aan te houden. Bij voorkeur koop, of verkoop, je aandelen op het midden van de openingstijden van de beurs. Je kunt bij TradeGate, door de ruimere openingstijden, ook handelen nadat beurzen gesloten zijn maar er wordt dan gebruik gemaakt van fictieve prijzen, waardoor deze afwijken van de echte koers. Vandaar dat het verstandig is alleen te handelen, met een limiet order, tijdens de openingstijden van de onderliggende beurs.

 • Besteedbaar vermogen

  FlatEx biedt sinds oktober ook extra krediet aan wanneer je ingelogd bent. Dit bedrag staat vermeld onder 'besteedbaar' in je portefeuille. Het gaat hier echter om geld dat niet van jou is maar waar je wel gebruik van kunt maken. Wanneer je van dit geld aandelen koopt, leen je in principe geld van FlatEx waar zij een rente van 3,3% voor rekenen.

GA NAAR FLATEXAANBEVOLEN

“FlatEx is, ondanks enkele aandachtpunten, een goede aanvulling op DeGiro en ik gebruik het dan ook vooral voor specifieke aandelen of fondsen die DeGiro niet aanbiedt.”

Ruud | eenPassiefInkomen.nl